LANGT UTE, LENGST INNE

Av Marie Bergby Handeland, Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad

 
 
Onsdag 26./ Torsdag 27./ Fredag 28. / Lørdag 29.juni

En sensorisk ut av deg selv-opplevelse som utfordrer persepsjonen

Langt Ute og Lengst Inne er en koreografert installasjonsopplevelse, for kun to publikummere om gangen. Verket jobber med å utfordre persepsjonen, og omtales som en sjelden sensorisk opplevelse!

I et mørkt rom blandes det du ser, det du tror du ser, og dine egne fantasier. Installasjonen er en del av årets Kunstløype på Sånafest, utviklet av koreografene Marie Bergby Handeland, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad i samarbeid med arkitekt Steinar Dyvik, og produsert av Bananaz – Forening for Scenekunst.

Du blir fulgt inn i et rom og bort til en benk hvor du får ligge uforstyrret. Her kan du la sansene vekke fantasien, i en helhetlig opplevelse som strekker seg forbi det målrettede og inn i naturens og mystikkens slørete verden.


Praktisk info:

Del av årets kunstløype

Ca varighet: 35 minutter

Aldersgrense/målgruppe: Voksne. Aldersgrense minimum 13 år.

Gratis inngang. Mulighet for booking skjer nærmere festivalstart.

Pressen skriver:
“At jeg opplever å være frakoblet min egen kropp, gjør at det på sett og vis blir som å befinne seg i en drømmeverden. Det jeg erfarer er helt konkret, men det er som om det eksisterer på et eget bevissthetsnivå. Langt Ute og Lengst Inne er et vakkert og spennende prosjekt som stiller spørsmål ved selve kunstpersepsjonen og belyser hvordan vi bruker sanser og kropp til å tolke og forstå det vi ser. Når det kombineres med en vilje til rom- og verdensbygging, blir resultatet spenningssøkende, utfordrende og behagelig forvirrende på samme tid.”

Julie Rongved Amundsen, Scenekunst.no


Tilbakemelding publikummere:
Never before have I been so completely transported into something so completely beyond the everyday and been able to experience it with the same everyday senses”

Altså, forestillingen sitter i meg ennå. En sjelden sensorisk opplevelse som vekket et ur-innstinkt i meg, og resonnerer som eksistensielle oppdagelser og utfordringer. Et viktig og modig verk.»

Mer om kunstnerne:
Ingeleiv Berstad er koreograf og utøver med sitt hovedvirke i det frie scenekunstfeltet. Hun har de siste 10 årene arbeidet i en vekselvirkning mellom teaterrommet og prosjekter som engasjerer seg i andre kontekster eller landskap. Hun er opptatt av hvordan scenekunsten møter folk, kropp møter rom, lyd møter bevegelse, bevegelse møter fantasi, og skaper forestillinger som virker på flere sanselige plan samtidig. Hun utforsker ulike kollektive produksjonsformer og er en av initiativtakerne bak Bananaz Forening for Scenekunst. Hun er utdannet koreograf (MA) og danser (BA) fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Kristin Ryg Helgebostad (f.1984) er en norsk utøver og koreograf med base i Oslo. Hun ønsker et bredt spekter av ulike performative og koreografiske strategier velkommen inn i sin praksis, og jobber i flere samarbeid både som utøver og koreograf. Langsiktige samarbeidspartnere inkluderer Ingeleiv Berstad, Laura Marie Rueslåtten, Eivind Seljeseh, Chrisander Brun, Ida Wigdel og Irene Theisen. Hun er nå en del av Bananaz, en forening som binder sammen ulike scenekunstnere og deres arbeid og legger vekt på kollektive arbeidsmetoder. Bananaz mottar «kunstnerskapsstøtte» fra Norsk Kulturråd 2020-2024.

Marie Bergby Handeland er koreograf, danser og skribent, utdannet ved Den Islandske Kunsthøgskole, Forfatterstudiet i Bø og Skrivekunstakademiet i Bergen. Maries arbeid drives frem av nysgjerrighet for hva som skjer når folk fra ulike sosiale, kulturelle og politiske ståsteder får innta scenerommet, og hvilke muligheter dette gir til å aktivere allmennheten. Hun jobber med å skru opp volumet på stemmer og kropper hun synes vi bør lytte til, tviste de vi allerede har lyttet til ved å plassere dem i nye rammer, og løfte frem latente koreografier i folk og rom som ikke visste at de hadde dem i seg. Marie interesserer seg for hvordan iscenesettelse av allerede eksisterende materiale kan finne nye veier ut gjennom kropp og stemme, der det både omfavnes og utfordres i samme uttrykk.


Fotokreditering:

Foto Tale Hendnes

Illustrasjoner Amalie Vestergaard Olsen

Trailer: https://vimeo.com/908316439/aa32b43d09?share=copy